Tematikus csoportok

tematikus-csoportokTematikus csoportjainkba jelentkezhetnek a Hozzátartozói és a Függő csoportba járók, illetve külsős érdeklődők egyaránt. Ezeket a csoportokat  aktuálisan hirdetjük meg honlapunkon, levelező listánkon és az Alapítvány Facebook oldalán. A csoportok minden alkalommal más téma köré szerveződnek, és nyitott vagy zárt formában valósulnak meg. A különböző témák tematikus formában való feldolgozása is segíti azt az önfejlesztő munkát, amit a hozzánk fordulók a csoportfoglalkozások keretében elkezdenek.

Vajna Réka: +36 70 418 3506, Rendi Mari: +36 70 384 7281 

  facebook

Aktuális programjainkat nyomon követheted Facebook oldalunkon is!

Következő programunk:

Hamarosan! 

 


Induló csoportok:

Hamarosan!

 


Futó csoportok, programok

 

kosárlabda

Kosárlabda

Sziasztok!

Szeptember 2.-án, pénteken újra indul a kosárlabda 17.30-tól a XI.Baranyai utca 16-18. Bárdos Lajos általános iskolában.


Hozzájárulási díj 1.000,-Ft/havonta/fő

 


Magadért csoport – hétfőnként

Június 15-én újra elindítjuk hétfői állandó csoportunkat „A HELY”-en!  

csoport-hands2Több mint három év után, lehetőségünk nyílt arra, hogy a kezdetektől a csütörtöki csoporttal párhuzamosan működő hétfői függő csoportot visszahozzuk, megújult formában, a jelen igényeihez igazodva.

Magadért csoportunkba várjuk a függőségben érintetteket és a hozzátartozókat egyaránt. A csoport hatékony kiegészítése és tere a másik két csoportban elindult folyamatoknak.

Célunk, hogy a hétfői csoport lehetőséget és teret biztosítson a változtatásra, gyakorlatorientált működésmódja pedig, segítséget nyújtson abban, hogy más nézőpontból, különféle feladatok segítségével, komfortzónánkból kilépve láthassunk rá elakadásainkra. A csoporton alkalmazott módszerek (gyakorlatok, verbális és nonverbális feladatok, kiscsoportos munka, pszichoedukáció, tematikus alkalmak) segítséget nyújtsanak az önfejlesztésében, a felépülés megtámogatásában, az absztinencia megtartásában, akut krízishelyzetek kezelésében.  A csoport szintén az önsegítés elvei alapján szerveződik, az interaktivitás, az őszinteség, megosztások és a visszajelzések jellemzik, ahol a szülői és a felnőtt “gyerek” szerepéből, közös munkával lesz lehetőség a fejlődésre.

Főbb témák:
•    a szülőkről való leválás, felnőtté válás
•    a családi rendszer működése
•    őszinte kommunikáció
•    érzéseink, gondolataink megismerése
•    függőség, mint tünet

A Magadért csoport a Függő és a Hozzátartozói csoportokhoz hasonlóan nyított, bármikor lehet csatlakozni.
Időpont: minden hétfőn 18.00-20.00 óráig Első alkalom: 2015. június 15. hétfő 18.00-20.00

Hozzájárulási díj: 2000 Ft/fő/ alkalom

Használd a csoportot a fejlődésedhez!

 


 

MEGVALÓSULT TEMATIKUS CSOPORTJAINK, PROGRAMJAINK

Hozzátartozók lehetőségei az épülés folyamatában

2016. október 26-án, szerda este 18 órától várunk Titeket a Hozzátartozók lehetőségei az épülés folyamatában c. szakmai előadásra "A HELY"-en.

csalad-dinamika-01Az előadás célja, hogy a hozzátartozók, a függők, a kisgyermekes és leendő szülők jobban rálássanak a családi dinamikára, a család szerepére a függőségek kialakulásában, fennmaradásában és a felépülési folyamatban, hogy minden érdeklődő lehetőséget kapjon, a felépülési folyamat jobb megértéséhez, lehetőségeik megismeréséhez.

A rendszerszemléletű megközelítés értelmében hisszük és tapasztaljuk, hogy a család, a barátok, az iskolai/munka környezet, a helyi közösség meghatározó szerepet tölt be a függőségek kialakulásában, fennmaradásában és a felépülési folyamatban. A család minden tagjának nyújtott támogatás a krízishelyzetekben, a felépülésben, hatékonyabban segíti elő a jó családi működés helyreállását, lehetőséget biztosítva a család tagjainak az egyéni fejlődésükre, ezen keresztül családi, baráti, munkahelyi kapcsolataik rendezésére. Az előadás jó kiegészítése csoportjainknak, amelynek során elméleti háttérrel támogatjuk meg a felépülési, változási folyamatot.

Az előadó Arany Zoltán, családterapeuta, addiktológiai konzultáns, 20 éven keresztül vezette a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drog-centrumot, jelenleg pedig a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar mesteroktatója.

Az előadást követően lehetőség nyílik arra, hogy feltegyétek a témához kapcsolódó kérdéseiteket.

A programra előzetes regisztráció nem szükséges.

Az előadás után Hozzátartozói csoport lesz 22.00 óráig.

Mikor: 2016. október 26. szerda 18.00-20.00

Hozzájárulás díja: 2000 Ft/fő (pártolói igazolvánnyal 1500 Ft/fő)

Hol: 1067 Budapest Eötvös u.19. "A HELY"

Várunk Titeket!

A Segítők

 


 

Rajz és önismereti csoport II

Bevezetés a mandalák világába

Kovács Ildikó-mandalaSziasztok!

Július 23.-án, szombaton várunk minden érdeklődőt a Bevezetés a mandalák világába című, rajz és önismereti csoport II. részére.

A mandala szanszkrit eredetű szó, kört jelent, a teljességet jelképezi. Sokan a keleti kultúrához kötik, pedig a mandalák minden kultúra eredeténél, minden ember gyökereiben ott vannak. Gondoljunk csak a barlangrajzok közt felfedezett kört ábrázoló festményekre, az angliai Stonehenge kör alakban elrendezett köveire vagy a középkori templomok rózsaablakaira.

A mandalák rajzolása közben a mindennapi gondokat és a cikázó gondolatokat hátrahagyva lecsendesedhetünk, elmélyülhetünk a színek világában és rátekinthetünk belső mintáinkra is.

Választhatsz magadnak kész mandalát, amit kiszínezhetsz, vagy saját mandalát is készíthetsz.

A programra semmilyen eszközt nem kell hozni.

A rajz és önismereti csoport III. részére Szeretsz színezni? – Készítsd el a saját színeződet címmel augusztusban kerül sor.

A csoportot Kovács Ildikó vezeti, oldalán még több információt találhattok: https://www.facebook.com/aramlatklub/

Mikor: 2016. július 23. szombat 9.00-13.00

Hol: „A HELY-szín” XI. Ulászló u. és Bukarest u. sarok, a Tranzit Art Café-val szemben (a Kosztolányi Dezső térnél)

Hozzájárulás díja: 2000 Ft/fő

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (maximális létszám: 10 fő)

Várjuk azokat, akik előző alkalommal is voltak, valamint minden további érdeklődőt, akik szeretnék kipróbálni magukat ezen a területen!

A Segítők

 


 Társfüggőség és kapcsolati sémák c. előadás

párkapcsolati függőség2Sok szeretettel várunk Titeket a Társfüggőség és kapcsolati sémák c. előadásra, június 1-jén, szerdán 18 órakor.

Az előadó Komáromi Éva klinikai és addiktológiai szakpszichológus, aki már több alkalommal járt nálunk. Éva évek óta foglalkozik a társfüggőség témakörével, előadásában beszél a társfüggőség jellemzőiről, a visszatérő és ismétlődő kapcsolati mintázatokról és arról, hogyan láthatunk rá saját működésünkre.

Az előadás segíthet abban, hogy megvizsgáljuk, érint-e minket a társfüggőség, milyen mintákat hozunk származási családunkból, és ezek milyen hatással vannak életünkre, valamint, hogy mit tehetünk a változás érdekében.

 Az előadás végén feltehetitek kérdéseiteket az előadónak.

 Időpont: 2016. június 1. szerda 18.00-20.00

 Hozzájárulás díja: 1500 Ft/fő (pártolói igazolvánnyal 1000 Ft/fő)

 (a pártolói igazolvány évi 3000 Ft-os áron megvásárolható "A HELY"-en)

 Hol: 1067 Budapest, Eötvös u.19. "A HELY"

 Várunk Titeket!

 A Segítők

 


Dialógus a felépülésről

Sziasztok!

Sok szeretettel várunk benneteket 2016. április 27-én szerdán 18.00 - 20.00 óra között a „Dialógus a felépülésről” című programunkra "A HELY"-en.

Egy közös interaktív beszélgetésre nyílik lehetőség a komlói Leo Amici Alapítvány terápiás közösségének néhány tagjával és segítőikkel.

 terápiás közösség2A program során ilyen kérdésekre is keressük a választ:

- mit jelent a függőség
- miben és hogyan segít a terápiás közösség
- mi a hozzátartozók feladata, szerepe az épülés folyamatában
- mi segíti, támogatja a függőt a fejlődésben
- mit jelent és hogyan kezeljük a visszacsúszást vagy visszaesést
- mi a segítők szerepe, feladata

 Kérünk benneteket Ti is hozzátok magatokkal kérdéseiteket!

Időpont: 2016. április 27. szerda    18:00 – 21:00 óráig

Cím: 1067 Budapest, Eötvös u. 19. "A HELY"

Hozzájárulás díja:  1.500,-Ft, Pártolói igazolvánnyal 1.000,-Ft

Várunk benneteket és minden érdeklődőt
A Segítők


Női csoport

Sziasztok!

Februárban 6 alkalmas zárt Női csoport indul “A HELY”-en, melyre várjuk mindazokat, akik női közegben szeretnének jobban rálátni önmagukra.

 
Miben segíthet a csoport?

női csoport2016- felismerni és szembenézni a problémákkal

- gyermekkori elakadások felismerése, oldása

- visszatérő helyzetek, viselkedések, játszmák, szégyen felismerése

- párkapcsolatok átdolgozása

- igények megfogalmazása

- intimitás, bizalom, nőiség fogalmak közös átgondolása, tisztázása

- közelebb kerülni önmagunkhoz

- változási folyamatok elindítása

 
A csoporton a klasszikus verbális módszerek mellett a mozgásterápia eszközeit is segítségül hívjuk a változás érdekében. A mozgásterápia segítséget nyújt az egyén határainak és képességeinek megismerésében, újra formálásában valamint a gátlások és félelmek mérséklésében.

 Első alkalom: 2016. február 24. szerda 10.00-13.00 vagy

2016. február 20. szombat 9.00-12.00 (heti rendszerességgel)

Hozzájárulás díja: 4000 Ft/fő/alkalom (3 óra egy rövid szünettel, külsős szakemberrel megvalósuló program)

Hol: 1067 Budapest, Eötvös u.19. “A HELY”

A csoport vezetői: Moreno Sindy és Rátz Kriszti

Érdeklődni a +36 70 418 35 06-os telefonszámon lehet.

Várunk Titeket szeretettel!

A csoportok megteltek, már nem tudunk több jelentkezőt fogadni.

 


 Azt hiszed, szabad vagy? c. előadás

Komló2Sok szeretettel várunk benneteket március 22-én, kedden a komlói Leo Amici Alapítvány terápiás közösségének színházterápiás előadására. Az Alapítvány drog és alkoholfüggők rehabilitációját végzi, terápiás közösségi elvek szerint működő bentlakásos intézetben.
 
A színház- és mozgásterápia az ember vívódásait, küzdelmeit, lelki történéseit, kapcsolatainak fejlődését mutatja be, s egyúttal fejleszti játékosan.  A szenvedélybeteg élete során átélt csapások, szégyen, megaláztatások, kontrollvesztés, mind-mind a művészeti munka felhasználásra váló nyersanyagai, a színházterápia révén a függőség valamilyen cél érdekében hasznosítható eszközzé válik.

Az „Azt hiszed, szabad vagy?” c. előadásban szereplők mind drog/alkoholfüggők, akik a bentlakásos intézetben kezdték meg felépülésüket. Az ottani terápia része a színház, melyben saját testüket, érzéseiket és gondolataikat mutatják be egymás és a közönség előtt.

Az előadás alapjául Háy János: Mélygarázs c. műve szolgál.

Mikor: 2016. március 22. kedd 18.00-20.00

Hol: 1067. Budapest, Eötvös u.10. E10 Közösségi és Kulturális Színtér

Az előadás ingyenes, azonban megköszönjük, ha hozzájárulással segítitek a program megvalósulását.

Várunk Titeket és bárki érdeklődőt!

A Segítők

Megköszönjük, amikor adótok 1%-ról döntötök, gondoltok ránk.
Alapítványunk életében nagy segítséget jelent, mindennapi működési költségeink fedezésében.

Adószámunk: 18164433-1-42


Bántalmazás és erőszak a családban

Sziasztok!
 

Bántalmazás és erőszak a családban címmel,
6 alkalmas zárt, tematikus csoport indul január 26-án, kedden.

A hozzátartozói és függő csoportjainkon folyó munka kapcsán jól látható, hogy a szenvedélybetegek családjainak túlnyomó többségében a bántalmazás - fizikai, lelki, szexuális és verbális erőszak - hangsúlyozottan jelen van, és generációkon át öröklődik. Sok esetben a családi mintázatokat látva és tapasztalva maga az érintett sincs tisztában azzal, hogy családon belüli erőszak áldozata, és ezt a mintázatot (áldozat, vagy bántalmazó) ő is tovább viszi a saját családjában, házastársával, gyerekeivel való kapcsolatában.

Fontosnak érezzük, hogy a bántalmazás, családon belüli erőszak és annak hatásainak, következményeinek mélyebb megismerésére, lehetőséget biztosítsunk, nemtől függetlenül, mert ennek felismerése és kezelése hatására megszakítható a mintázatnak, a generációról generációra való öröklődése, így a megelőzésben is komoly szerepe van.


csaladon-beluli-eroszak-03A bántalmazás, a családon, párkapcsolaton belüli erőszak jellegénél fogva sok esetben rejtve marad, a szégyenérzet, a bűntudat és a félelem erősen gátolja azt, hogy az áldozat segítséget kérjen, feltárja a vele történteket. Az erőszak a legtöbb esetben kimondhatatlan, a bántalmazás tagadása és kimondásának vágya közötti konfliktus jellemzi a pszichés trauma működését. A traumatikus események tagadása, eltitkolása, minden esetben tünetként kerül felszínre, betegségek, függőségek, pszichés zavarok, mentális problémák formájában.


A csoport célja, hogy a résztvevők jobban megérthessék a bántalmazás folyamatát, ráláthassanak a bántalmazó és az áldozat szerepére, mélyebben megérthessék azokat a tényezőket, melyek gátolják az erőszakot átélt fél tapasztalásainak felszínre kerülését. Az alkalmak során az egészséges, jól működő kapcsolatot is ismertetjük, fontosnak érezzük azt, hogy a csoport tagjai megfelelő rálátással rendelkezzenek és könnyebben azonosítsák az életükben megjelenő figyelmeztető jeleket.

A csoport gyakorlatokkal, feladatokkal igyekszik megmutatni a családon belüli erőszak működését, dinamikáját. A résztvevők megoszthatják félelmeiket, a velük történteket, megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül, más is van ilyen helyzetben, mely a változtatásban megfelelő erőforrás lehet.


Első alkalom: 2016. január 26. kedd 18.00 – 20.00 (a további alkalmak ugyanebben az időben keddenként)

Regisztrálás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. a jelentkezés sorrendjében, a létszám max. 10 fő

Helyszín: XI. Bukarest u. – Kanizsai u sarok, a „HELY-szín”, elakadás esetén hívd a
+3670 384 7281-es telefonszámot

Részvételi díj: 1.500,-Ft/fő/alkalom

Csoportvezetők: Rendi Mari és Cserey Miklós


Intimitás vagy csak annak látszik?

Február 17-én, szerda este 18 órától várunk Titeket az Intimitás vagy csak annak látszik? c. előadásra "A HELY"-en.

Az előadás átfogó képet ad az intimitás témaköréről: mit jelent, milyen akadályai lehetnek, milyen elkerülő utakat ismerünk, alkalmazunk annak érdekében, hogy ne éljük meg.

Az előadó Komáromi Éva, klinikai, addiktológiai szakpszichológus, a Kék Pont Drogkonzultációs Központ munkatársa, aki már többször tartott előadást Alapítványunknál.

intimitásA függőség, a mentális, pszichés zavar minden esetben menekülés a kellemetlen, nem kívánatos érzésektől, élményektől és gondolatoktól, valamint az intimitástól. A függő személyiség az intimitást összetévesztheti a szoros kapcsolattal, a kontrollal, és komoly erőfeszítéseket tehet arra, hogy elkerülje az intimitást, mely egyben azt is jelenti, hogy megmutassa és felvállalja önmagát egy másik ember előtt.

Az előadás mélyebb rálátást ad a jól működő egészséges kapcsolatra, családi működésre, megismertet az intimitás kritériumaival. Továbbá körüljárja az “álkapcsolatokból” kivezető lehetséges utakat, lépéseket, melyek segítségével a résztvevők közelebb kerülhetnek önmagukhoz.

Az előadást követően lehetőség nyílik arra, hogy feltegyétek a témához kapcsolódó kérdéseiteket.

A programra előzetes regisztráció nem szükséges.

Az előadás után Hozzátartozói csoport lesz 22.00 óráig.

Mikor: 2016. február 17. szerda 18.00-20.00
Hozzájárulás díja: 1500 Ft/fő (pártolói igazolvánnyal 1000 Ft/fő)
Hol: 1067 Budapest Eötvös u.19. "A HELY"

Kérünk benneteket pontosan érkezzetek.
Várunk Titeket!
A Segítők

 


Soha senkinek c. darab

November 25.-én, szerdán este várunk Titeket a Nézőművészeti Kft. által készített színdarabra, melynek fókuszában a bántalmazás áll. 

soha senkinekA Soha senkinek c. darabban egy fiatal lány mesél gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról. Arról, hogyan kezdte megismerni a szerelmet és a férfi-nő kapcsolat intimitásra épülő aspektusait.  Majd szép lassan felszínre tör az eltitkolt múlt is. S megjelenik a nagyapa, aki nem más, mint a kislány múltjában lévő sötét alak. A férfi zaklatásának kitett lány a családjára nem számíthat, egyedül kell feldolgoznia azt, ami történik vele. Miként lehet túllépni egy ilyen erős gyermekkori traumán? Miért fontosabb a látszat megőrzése, mint egy gyermek őszintén fájdalmas segélykiáltása? Hogyan válhat egészséges felnőtté, egy gyermekként mély traumát átélt kislány?
 

 Játszák: Simkó Katalin, Moldvai Kiss Andrea

 Dramaturg: Gyulay Eszter

 Rendező: Scherer Péter

A színdarab szövegkönyve gyermekkorukban bántalmazott, zaklatásnak kitett fiatalok személyes dokumentumai, valamint az alkotók írásai alapján készült.

Az előadás után a rendezővel, a dramaturggal és a színészekkel közös beszélgetés várható, valamint a meghívott pszichológus szakértőnek is fel lehet tenni  kérdéseiteket.  
 

Időpont: 2015. november 25. szerda 18.00
Helyszín: 1067 Budapest, Eötvös u.19. „A HELY”
Hozzájárulás díja: 1500 Ft/fő (pártolói igazolvánnyal 1000 Ft/fő)
 

A program nyitott külsős érdeklődők számára is.

Várunk Titeket!

 magadert-logo-small

 


Mozaik/patchwork család

A Szülőnek Lenni program és a Magadért Alapítvány 2. alkalommal szervezi meg.

2015. szeptember 22-től, 6 alkalmas csoportot indítunk "A Hely-szín"-en:

mozaik család•    a különvált szülők kapcsolata
•    a mozaikszülő helye a családban
•    új testvérek "születnek"
•    hogyan neveljük egymás gyerekeit
•    az új párkapcsolat nehézségei
•    kapcsolat a bővebb családdal
•    a korábbi családi szokások

 Hozd el a témád és tégy aktívan a megoldásért, a saját fejlődésedért!

Tervezett időpontok:
Szeptember 22., 29., október 6., 13., 20. keddenként,  18.00-20.15-óráig

Helyszín:
XI. Bukarest utca – Kanizsa utca sarkán  lévő egyemeletes épület, a Kosztolányi Dezső térnél (régi távolsági buszvégállomás hivatali épülete, I. emelet, ajtó nyitás a felső gomb megnyomásával)

Részvételi díj: 3.000.- Ft/fő/alkalom

A csoport maximális létszáma: 15 fő
Előzetes jelentkezés alapján.
A regisztrálásról és a kezdés részleteiről értesítést küldünk a jelentkezőknek.

A csoport vezetői
Rendi Mari - addiktológiai és családi konzultáns, hozzátartozói csoportvezető
Cserey Miklós – a Szülőnek Lenni program vezetője, szülői coach


Női tréning

női csoport2015Szeptember 19-én, szombaton 4 alkalmas intenzív Női tréninget indítunk, immár második alkalommal Alapítványunknál. A  csoport célja, hogy női közegben, gyakorlatorientált csoporttal és a mozgásterápia segítségével kerüljön közelebb a résztvevő nőiségéhez, megismerhesse elakadásait és rátalálhasson saját megoldásaira.

A tematikus csoporton felmerülő főbb témák: nőiség megélése, intimitás, párkapcsolat, gyermekkor és a szülőkkel való kapcsolat. A 3 órás csoport során a mozgáshoz, érintéshez kapcsolódó feladatokkal támogatjuk meg az alkalmak során előkerülő nehéz érzéseket, felismeréseket.

A tavalyi Női tréning egyik résztvevőjének visszajelzése:

„Nagy érdeklődéssel jelentkeztem a női csoportra, és aztán még nagyobb izgatottsággal vártam a tréningeket szombatról szombatra.
Nekem pont ott, pont abban és pont akkor segített ahol-amiben-amikor kellett. A tréninget vezető segítők, Sindy és Kriszti értő figyelemmel, empátiával világították meg a felmerülő helyzeteket, meglátásom szerint minden résztvevő számára. Tetszett, hogy iránymutatás és kérdésfeltevés volt, észosztás és tanácsadás nem. Még jobban tetszett, hogy a testem is részt vehetett ezeken a foglalkozásokon, azaz: mozgásos feladatokat-játékokat is végeztünk.
Hogy a női csoport egésze milyen volt?
Gyakorlatias és használható, játékos és drámai, telis-tele a testi-lelki jelenlét perceivel.
Már most várom a következőt!”

Időpont: Első alkalom: szeptember 19. szombat 9.00-12.00

További alkalmak: szeptember 26., október 3., október 10. szombat 9-12.00-ig

Helyszín: A budai „HELY”-szín”-en: XI. Kanizsai u.- Bukarest u. sarok, egyemeletes téglaépület, a Kosztolányi Dezső térnél

Jelentkezés: E-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. írt levéllel, max. létszám 8 fő

Hozzájárulás díja: 3000 Ft/fő/alkalom

A csoport vezetői:

Moreno Sindy, aki évekig dolgozott segítőként a függő csoportban, valamint több mint 10 éve foglalkozik színház,-és mozgásterápiával, rehabilitációs otthonokban, és nálunk is vezetett több alkalommal mozgás és női csoportokat.

Rátz Kriszti, az Alapítvány segítője

Várunk Titeket!


  A Szülőnek Lenni program és a Magadért Alapítvány „A HELY” közös szervezésében

szulonek lenni1A magabiztos szülő,
harmóniában a gyerekeinkkel

Kell-e félnünk, hogy elrontjuk a gyerekeink nevelését?

2015. május 5-én, kedden, 6 alkalmas csoportot indítunk „A Hely-szín”-en

- a gyerek önállósága                                            
- a szülő tekintélye
- hogyan működjön a család
- felelősség, önállóság
- siker, kudarc, önbizalom
- „divat” problémák, online világ, kortárshatás
- addikciók

Hozd el a témád, és tégy aktívan a megoldásért, a saját fejlődésedért!

Az időpontok: május 5, 12, 19, 26, június 2, 9, keddenként 18.00 – 20.15 óráig
Helyszín: XI. Bukarest utca – Kanizsai utca kereszteződésében, a Kosztolányi Dezső térnél

A hozzájárulás díja: 3000 Ft/fő/alkalom
A csoport maximális létszáma 15 fő
Jelentkezni https://docs.google.com/forms/d/1uP4vtzd0uhuE90z-5HKJw4sEPQqoNaC4_G0uGF9s5ZI/viewform?c=0&w=1 vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

A regisztrálásról és a kezdés részleteiről értesítést küldünk a jelentkezőknek.

A csoport vezetői:
Cserey Miklós – szülőnek lenni program vezetője, családi coach
Rendi Mari – addiktológiai és családi konzultáns, hozzátartozói csoportvezető
Elérhetőségek: www.szuloneklenni.hu és a www.magadert.hu honlapon keresztül

A program kinyomtatható formájához klikkel ide: Szülőnek Lenni program

 


Családfa-csoport

Sziasztok!

Családfa-csoportot indítunk újra február 9-től hétfőnként „A HELY”-en, ahol lehetőségetek nyílik megrajzolni saját családfátokat. A csoportmunka keretében egy más szempontból láthattok rá családotok történetére, működésére, a generációs mintázatokra.  A csoportot 10 alkalomra tervezzük.

emberfaE főbb kérdések mentén alakul a csoport:

Mik azok a családi mintázatok, amik akár több generáción keresztül is jelen vannak a családotokban?

Milyen hiedelmek, gondolatok hagyományozódnak?

Mik azok a viselkedési és kommunikációs minták, amik hatással vannak jelenlegi élethelyzetetekben is?

Mi az, amit már felismertetek, amit "örökségül" visztek tovább?

Miben tudtok másként működni, hogyan sikerült ez?

Mi segíthet számotokra az elhatárolódás, a változtatás és a saját egyéni megoldások felismerésében, megélésében?

Első alkalom: február 9-én hétfőn 18.00-20.00 óráig
Hely: VI. Eötvös u. 19. „A HELY”
Hozzájárulás díja: 3.000,-Ft/fő/alkalom

Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tudtok,maximális létszám 10 fő
Érdeklődni a: +36/70-384-7281 telefonszámon lehet

 Várunk minden érdeklődőt,

A Segítők

A program nyomtatható formájához klikkelj ide: Családfa-csoport

 


Színházterápiás előadás

Sziasztok!

TarotSok szeretettel várunk Titeket március 25-én, szerdán, 18 órától az E10 Közösségi és Kulturális Központban, a Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány színházterápiás előadására.

Az Alapítvány drog és alkoholfüggők rehabilitációját végzi, terápiás közösségi elvek szerint működő bentlakásos intézetben, Komlón. A színház- és mozgásterápia az ember vívódásait, küzdelmeit, lelki történéseit, kapcsolatainak fejlődését mutatja be, s egyúttal fejleszti játékosan.  A szenvedélybeteg élete során átélt csapások, szégyen, megaláztatások, kontrollvesztés, mind-mind a művészeti munka felhasználásra váló nyersanyagai, a színházterápia révén a függőség valamilyen cél érdekében hasznosítható eszközzé válik.

 

Az előadás címe Tarot, minden terápiás egy-egy Tarot kártyát mutat be saját képére formálva, érzéseit, élményeit, tapasztalásait egyaránt megmutatva.

Az előadás után beszélgetés lesz, ahol a terápiások/színészek megosztják érzéseiket, saját történeteiket, lehet kérdezni és kapcsolódni a hallottakhoz.

A részvétel ingyenes, azonban, aki szeretne hozzájárulni a program költségeihez, a helyszínen megteheti.

Aznap nem lesz hozzátartozói csoport.

Várunk Titeket és bárki érdeklődőt,

A Segítők

A képre kattintva elolvashatjátok Miodragovits Vince, színházterapeuta, rendező gondolatait!

 


Mozaikcsalád

Az Alapítvány a  Szülőnek Lenni program együttműködésével indítja a csoportot 

mozaikFebruár 03.-án, kedden elindítjuk 6 alkalmas csoportunkat melynek fókuszában az un. mozaikcsaládok állnak, mely egy olyan újraformálódott közösség, melyet az egyik szülő és gyerekei alkotnak az új partnerrel, akinek esetleg szintén van már gyermeke.

A mozaikcsalád hazánkban a legelterjedtebb olyan válás utáni családforma, amely mindkét nemi és szülői mintát biztosítja a gyermekek számára, ezek közül az egyik a vér szerinti szülő.

A mozaikcsalád új kihívások elé állítja az új család tagjait. A csoport abban kíván segítséget nyújtani, hogy közösen rálássunk a nehézségekre, az új megoldásokat kívánó helyzetekre. Mennyire tisztázottak a szülői szerepek, hogyan lehet egészségesen jelen lenni a „pótszülő” szerepében, hogyan hat ez a családon belüli párkapcsolatra, illetve, a különvált szülő kapcsolatára, és a gyermekre. Milyen szerepe lehet, van, ennek a családi formának a kamaszok viselkedésére, családon belüli kommunikációjára, vagy valamilyen addikció megjelenésére.

További részleteket itt olvashatsz.....(kattints ide)

Első alkalom: 2015. február 03. kedd 18.00-20.15

Helye: XI. Bukarest utca – Ulászló utca kereszteződésében, a Kosztolányi Dezső térnél, "A HELY-szín"

Hozzájárulás díja: 3000 Ft/alkalom

 


 Velünk élő viselkedési függőségek

velünk élő függőségekFebruár 25-én, szerdán egy izgalmas előadásra hívunk Titeket, A velünk élő viselkedési függőségek címmel. Az előadás érinti e függőségek (pl. kapcsolat, szex, internet, játék, étkezési zavarok) közös jellemvonásait, rátér arra, mikortól tekinthetünk egy viselkedést függőségnek, azoknak milyen ismérvei vannak.

 

A csoportokon is gyakran felmerül a kérdés, mit is jelent a felépülés pl. a társfüggőség és az étkezési zavarok esetén? A szerfüggőségből való felépülés első lépése a szermentesség, azonban mit tekinthetünk absztinenciának a viselkedési függőségek terén? Milyen további lépései vannak a felépülésnek?

 

Az előadó Nagy Zsolt, addiktológiai konzultáns, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a különféle addikciók és a felépülési munka területén.

Az előadás után lesz lehetőség feltenni kérdéseiteket is, 20 órától hozzátartozói csoport lesz.

Időpont: 2015. február 25. 18.00-20.00
Hozzájárulási díj: 1500 Ft/fő
Hely: 1067 Bp. Eötvös u.19. „A HELY”

 

 


IDENTITY!

Gyere és játssz velünk!

 10606156 776865845696190 6422047740163365125 nAz Identity egy pszichológiai társasjáték, nagyszerű segédeszköz, egy tükör ahhoz, hogy magunkba nézzünk és elgondolkodjunk olyan kérdéseken, melyeken egyébként nem tennénk.

Helyszín: XI. Kosztolányi Dezső térnél Kanizsai u. és Bukarest u. sarok, a Tranzit ArtCafé mellett.

Megközelítés: 7-es busz vagy 49-es villamos Kosztolányi Dezső téri megállójánál

Időpontok: január 26., február 9., február 23. hétfők

Jelentkezés: a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen az időpont megjelölésével.

A program ingyenes.

 


Pszichodráma-csoport

November 3-ától 10 alkalmas pszichodráma önismereti csoport indul a "HELY"-en.
 
Mi az, ami jelenleg fontos az életedben? Mi az, ami most foglalkoztat? Mi az, amire szeretnél jobban rálátni? Mi az, amin változtatni szeretnél? Mi az, amire választ vársz? Mi az, amivel kapcsolatban útmutatást keresel? Mi az, amiből túl sok van az életedben? Vagy túl kevés? Mi az, amit nagyon szeretnél megvalósítani?
 
Hozd a témád és tégy aktívan saját fejlődésedért!

A pszichodráma segíthet minket abban, hogy más módon lássunk rá problémáinkra, élethelyzetünkre. A önismereti-személyiségfejlesztő módszer segíthet a családon belüli és más társas kapcsolataink minőségének javításában, fejlesztésében, saját vágyaink, céljaink, igényeink megfogalmazásában, a kommunikációs gátak, konfliktuskezelési nehézségek felismerésében valamint új megoldások megfogalmazásában.

Az időpontok: november 3, 10, 17, 24,  december 1, 8, 15,  január 5, 12, 19

A foglalkozás minden alkalommal 18:00-tól 21:15-ig tart egy 15 perces szünettel.

 A hozzájárulás díja: 3000 Ft/fő/alkalom

 A csoport maximális létszáma 15 fő


Függéstől a függőségig

Szeptember 1., 8. és 15., hétfői napokon  18.00-20.00 óráig 3 alkalmas programot indítunk "A HELY"-en.

Csoportjainkon visszatérő téma a függőség. Hogyan alakul ki, mi van a háttérben, milyen élettani, pszichológiai és szociális tényezők együttese játszik szerepet a függőség kialakulásában.
Ennek a három tényezőnek a mentén tervezzük a három alkalmat, ahol az elméleti ismeretek mellett interaktív formában tervezzük a téma körüljárását.

Az első alkalom az élettani hátteret tekinti át, az első életévek agyi fejlődését, melyek döntően, de nem kizárólagos hangsúllyal befolyásolják a függőség kialakulását.

Várunk benneteket és minden a téma iránt érdeklődőt.

A program hozzájárulási díja: 1500,-Ft/alkalom

Előre bejelentkezni nem szükséges, a programok külön-külön is látogathatók.

 


Nők és szex

Szeptember 22-én 4 alkalmas női csoport indul "A HELY"-en a női szexualitásról.
Az egymást követő hétfő esti alkalmakra korosztálytól függetlenül olyan nőket várunk, akik szeretnének közelebb kerülni szexualitásukhoz, akik útmutatást, támogatást keresnek, akik választ várnak kérdéseikre. A csoport nyitott és elfogadó közegében beszélgetünk többek között bizalomról, határokról, félelmekről, szexről, a női testről, szexuális kommunikációról és bármiről, ami ennek során felmerül.
A csoportmunka és az interaktív foglalkozások által olyan belső munkára nyílik lehetőség, amely segít női és szexuális mivoltunk teljesebb megtapasztalásában és elfogadásában.

Időpontok: szeptember 22 és 29, valamint október 6 és 13.

A foglalkozás minden alkalommal 18:00-tól 21:15-ig tart egy 15 perces szünettel.