idezet

“A mikor a szülők a gyerekek fejlődésével szembesülnek, folyamatosan válaszolniuk kell egy kihívásra.
Mégpedig arra, hogy nekik is fejlődniük kell a gyerekekkel együtt.”
(Erik H. Erikson)

Adószám: 18164433-1-42
Számlaszám: 11706016 – 20794680 OTP Nyrt
tamogatasi-formak

Támogatási formák

Köszönjük szépen alapítványunk támogatását. Az alábbiakkal tudsz segíteni.
Adó 1% felajánlás, részletek ide kattintva
Utalás
Adószám: 18164433-1-42
Számlaszám: 11706016 – 20794680 OTP Nyrt
Pártolói igazolvány, részletek ide kattintva
Cégek számára
Nem magánszemély adózó részére igazolást állítunk ki
Kérjük válaszd ki, milyen összeggel támogatnád a munkánkat.
Légy szíves add meg az adataidat és az összeget, mi pedig felvesszük Veled a kapcsolatot.
Az utalást követően pedig igazolást küldünk.

fuggo-csoport

Függő csoport

Minden csütörtökön 18.00-20.00 óráig (ünnepnapok kivételével)

Milyen problémákkal keresnek meg minket: kémiai szertől való függőség (alkohol, drog, gyógyszer) és nem kémiai szertől (kapcsolat, társ, szex függés, játékfüggőség, étkezési zavarok) valamit magatartási és pszichés problémák (pl. depresszió, pánikbetegség) esetén.

Hogyan zajlik a csoport és mi a célja:

Önismereti jellegű csoportjainkon olyan témákat dolgozunk fel, melyek a mindennapi élethelyzetekben a jobb problémamegoldást, az önismeretet erősíthetik, ebben a csoporttagok visszajelzései és egymás tapasztalatainak kicserélése segítenek. Függő csoportjainkon az önsegítő jellegű és a professzionális segítségnyújtás eszközeit ötvözzük. Legfontosabb törekvésünk a visszaesés megelőzése, a visszailleszkedés segítése, önismeret fejlesztése. Az absztinenciát vállalni még nem tudó kliensek csoportfoglalkozásokon nem vehetnek részt, de lehetőségük van egyéni konzultációra.

Vajna Réka: +36 70 418 3506

Márkus Zoltán: +36 30 527 5644

Ajánljuk figyelmedbe a 90lepes.hu internetes oktató programot.
Regisztráláskor hivatkozz a  4183506  kódra, így 10% kedvezménnyel tudod használni a programot.

hozzatartozoi-csoport

Hozzátartozói csoport

Ajánljuk figyelmedbe a 90lepes.hu internetes oktató programot.
Regisztráláskor hivatkozz a 3847281 kódra, így 10% kedvezménnyel tudod használni a programot.

Minden szerdán 18.00-22.00 óráig (ünnepnapok kivételével)

Szerdai napokon „A HELY” 17 órától fogadja az érdeklődőket, csoporttagokat.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a drogfüggőknek a detoxikálással és az absztinenssé válással nem oldódnak meg „egy csapásra” a problémái. A visszailleszkedés, helyük és szerepük megtalálása, személyiségük újraépítése hosszú időt és közösségi segítséget igényel.
Ugyanígy a velük élő szülők, hozzátartozók, élettársak, barátok sem képesek a drogfogyasztás hosszú időszaka után hirtelen váltani, újra bízni és nyugodt szívvel „tiszta lapot” nyitni. Újra kell ismerkedniük az absztinenssé válás útjára lépő hozzátartozójukkal, új alapra kell helyezniük kapcsolatukat. Meg kell találniuk a segítés helyes formáit. Meg kell változtatniuk a hosszú évek alatt kialakult viselkedésüket, magatartásukat, figyelmüket egyre inkább önmagukra kell fókuszálniuk.

Rendi Mari: +36 70/384 7281

magadert-csoport

Magadért csoport

Minden hétfőn 18:00-20:00 óráig (ünnepnapok kivételével)

Milyen problémával keresnek meg minket:

Kémiai szertől való függőség (alkohol, drog, gyógyszer), viselkedési függőségek (kapcsolat, társ, szex függőség, játékfüggőség, munkafüggőség, étkezési zavarok), magatartási és pszichés problémák, életvezetési nehézségek esetén, valamint szer, vagy viselkedési függők hozzátartozójaként.

Hogyan zajlik a csoport és mi a célja:

A csoport lehetőséget és teret biztosít a változásra, gyakorlatorientált műkődésmódja pedig segítséget nyújt abban, hogy különféle feladatok segítségével más nézőpontból, komfortzónánkból kilépve láthassunk rá elakadásainkra. Az alkalmazott módszerek segítséget nyújtanak az önfejlesztésben, a felépülés megtámogatásában, az absztinencia megtartásában, akut krízishelyzetek kezelésében. Az önsegítés elveit és a professzionális segítségnyújtás eszközeit ötvöző csoportot az interaktivitás, az  őszinteség,  megosztások  és  a  visszajelzések jelenléte jellemzi.

Rendi Mari: +36 70/384 7281

Vajna Réka: +36 70/418 3506

egyeni-par-es-csaladi-konzultaciok

Egyéni, pár és családi konzultációk

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

 

Életünk során mindenkivel előfordul, hogy nehezen leküzdhető, megterhelő problémákba ütközik. Egyes emberek ilyenkor megtorpannak, elakadnak, mások egyedül próbálnak megküzdeni velük. Vannak, akik segítséget keresnek, amelynek egyik lehetséges formája az egyéni konzultáció.

Rendi Mari:         +36 70/384 7281
Vajna Réka:         +36 70/418 3506

PÁR ÉS CSALÁDI KONZULTÁCIÓ

 

Nem találod a hangot szüleiddel, testvéreiddel, jelenlegi, vagy volt pároddal, gyerekeddel?
Úgy érzed elbeszéltek egymás mellett?
Nem érted szeretteid viselkedését, vagy ők nem értenek téged?
Ugyanazokat a köröket futjátok?

Rendi Mari:      +36 70/384 7281
Vajna Réka:      +36 70/418 3506

eltereles

Elterelés

A program fél éven keresztül kéthetente egyéni és csoportos foglalkozásból áll.

A rendőrségi tanúsítvánnyal (igazolással) vagy az ügyészség jogerőre emelkedett vádelhalasztó határozatával és az állapotfelmérés eredményével kezdhető meg az elterelés.

Célunk, hogy az elterelésben résztvevő kliensek a fél éves folyamat során olyan készségeket, technikákat sajátítsanak el, mellyel megelőzhető a kábítószer függőség kialakulása, illetve a visszaesés.
Első alkalommal egyéni beszélgetés során ismertetjük alapítványunk kínálatát és feltételeit. A szerződéskötés feltétele a rendőrségi tanúsítvány vagy az ügyészi határozat megléte, valamint fél évnél nem régebbi állapotfelmérés.  A program során olyan témákat dolgozunk fel, melyek a mindennapi élethelyzetekben a jobb problémamegoldást, az önismeretet erősíthetik.

Vajna Réka:      +36 70/418 3506

tematikus-csoportok

Tematikus csoportok

Tematikus csoportjainkba jelentkezhetnek a Hozzátartozói és a Függő csoportba járók, illetve külsős érdeklődők egyaránt. Ezeket a csoportokat  aktuálisan hirdetjük meg honlapunkon, levelező listánkon és az Alapítvány Facebook oldalán.

A csoportok minden alkalommal más téma köré szerveződnek, és nyitott vagy zárt formában valósulnak meg. A különböző témák tematikus formában való feldolgozása is segíti azt az önfejlesztő munkát, amit a hozzánk fordulók a csoportfoglalkozások keretében elkezdenek.

Vajna Réka: +36 70 418 3506
Rendi Mari: +36 70 384 7281

cikkek

Cikkek

Korábbi cikkeink
A gombra kattintva korábbi cikkeinket tudja megtekinteni

ajanlasok

Ajánlások

Az első olyan hely „A HELY”, ahol jó segítséget kaptam, az eredményes változtatáshoz. Nagyon megnyugtató, hogy működik minden szerdán, és csütörtökön! Bármikor, ha bajba kerülök, ide jöhetek. A Segítők minden esetben reagálnak a megkeresésre. Megbízhatóak. Itt megtapasztaltam és tanulom, hogy milyen, ha  őszintén  beszélgetünk magunkról. Felismertem a saját felelősségemet. Ítélkezés mentesek. Nem osztogatnak tanácsot! A tapasztalatainkat cseréljük ki. Ha úgy érzem, hogy tehetetlen vagyok, akkor „A HELY”-re bármikor lemehetek. 

Hálás vagyok a Segítőknek! Köszönet a munkájukért!”

Azt hiszem, e segítség nélkül nem élnék túl, nem értenék semmit és nem haladnék előre, korábban megkezdett utamon. Rendkívül fontos és megtartó közeg, és segítség függők hozzátartozóinak. Bízom benne, hogy lassan eljut a köztudatba, és az egyetemekig is. Ideje lenne.”

Annak idején áprilisban azzal a céllal jöttem „A HELY”-re, hogy egyedül is megálljam a helyem a világban, vagy legalább közelebb kerüljek ehhez.

Jobban részletezve azért, hogy a társfüggőségemet leküzdjem, vagyis ne legyek annyira társfüggő, és az önbizalmamat is növeljem.

Nem számoltam, eddig mennyiszer voltam „A HELY”-en, de viszonylag sokszor. Kétszer volt egy-egy hónap, amikor nem mentem, de mostanában rendszeresen megyek. Azért szeretek ide járni, mert eddig itt éreztem leginkább azt, hogy elfogadnak az emberek, és azért is, mert beszélhetek az érzéseimről, gondolataimról anélkül, hogy hülyének néznének. A segítők szerintem tök jól végzik a munkájukat, és az ide járó emberek is elég nyitottak, érdeklődőek szerintem általában. Még azt szeretem „A HELY”-ben, hogy embernek néznek (jó értelemben véve), és ez tapasztalataim szerint manapság máshol ritkaság (Vagy csak én csesztem el az életem néhány részét, és azért érzem így, hogy máshol ritkaság).”

Egy másfajta hozzáállást ismerhettem meg. A csoport segített abban, hogy ne ítélkezzek, hogy felismerjem, milyen rossz minták szerint működök, hogy ne másokkal, hanem magammal foglalkozzak, ne másokon, hanem magamon akarjak változtatni, ha változást akarok az életemben. Ez borzasztó nehéz, és fájdalmas, és nálam rettentő lassú és küzdelmes folyamat. Nekem sokat jelent az, hogy a csoport nem az erőfitogtatásról szól, mindenki felvállalja, hogy hasonló problémákkal küszködik, figyelemmel és együttérzéssel hallgatjuk meg egymást, és a hazugság valahogy nem tud beférkőzni „A HELY”-re. Ebben a légkörben a beszélgetések, és a lehetőség, hogy kívülről tekinthetünk rá hasonló helyzetekre, nehézségekre, segítenek nekem abban, hogy másként próbáljak gondolkodni a saját problémáimról is. Erőt ad ahhoz, hogy ne csak szenvedjek és sirassam, amit úgy érzem, elveszítettem, hanem újra és újra megpróbáljak elgondolkodni és változtatni a nyilvánvalóan zsákutcába vezető hozzáállásomon, szokásaimon. Törekedjek arra, hogy hiteles legyek önmagam és a gyerekeim előtt. Azokban a helyzetekben, amikor teljesen tanácstalan voltam és féltem, rengeteget jelentett, hogy volt kihez fordulnom, hogy felhívhattam a segítőket, vagy írhattam, és tudtam, hogy számíthatok rájuk.”

“Az Alapítvány segítségéért mai napig hálás vagyok.
A Hozzátartozói csoport, valamint a rá épülő hétfői Magadért tematikus foglalkozások olyan felismeréseket hoztak nekem,
ami teljes szemléletváltást eredményezett. Megértettem az életem eseményeinek okát/következményét és megtanultam
felelősséget vállalni magamért. Az Alapítványnál tanultakat az élet más területein is tudom hasznosítani, így elmondhatom,
hogy nem csak konkrét problémám megoldásához kaptam segítséget, de ma már ennek köszönhetően sokkal nyugodtabb,
kiegyensúlyozottabb életet tudok élni.”

„A HELY”-től kaptam SEGÍTSÈGET, olyat, amit régóta kerestem. Kérdéseket, löketet ahhoz, hogy felálljak, amikor térdre kényszerített az élet. Hogy el tudjak indulni az Úton önmagam, a működéseim megismerésében. Azon az úton, amin azóta is rajta vagyok, s ami hatalmas fájdalmak árán ugyan, de valamiféle felszabaduláshoz vezetett, még ha nem is pont azon a módon, amit korábban gondoltam erről…”

“Az Alapítványnak két csoportjába is jártam/járok: a függőknek és a függők hozzátartozóinak szervezett csoportokba. Semmihez sem fogható az az érzés, amikor olyan emberekkel vagyok körül véve, akik átélték és átérzik azokat a húsbavágó problémákat, amiről másnak még beszélni sem mertem, mert annyira szégyelltem, vagy annyira nem értettem mi a frász történik velem. Itt tanultam meg az évek során, hogy mivel segítsek magamon, mivel segítsek igazán a szeretteimen, hogyan mondjak nemet a főnökömnek, hogyan szedjem össze magam egy lélekfacsaró időszak után, hogyan rakjak rendet a gondolataim, érzéseim között. Korábban fogalmam sem volt róla, mennyire mások a játékszabályok a függőségek esetén, mint amit a “józan paraszti ész” alapján gondoltam, ebben a káoszban minden héten újra és újra iránytűt ad a csoport segítsége. Az Alapítvány mellett időnként jártam egyéni beszélgetésekre is pszichológushoz és coach-hoz, de számomra egyik sem fogható ahhoz a környezethez, amit 10-20 ember kérdései és megosztott történetei adnak a csoportban. A csoporttársak és a csoportot irányító segítők az évek során rengeteg tapasztalatot szereztek, sok-sok felépüléshez segítették hozzá a csoportba érkezőket.”

videok

Videók

Tekintsd meg az összes videót YouTube csatornánkon!

A hozzátartozói program videói a 90lepes.hu weboldalon megtekinthetők.
https://90lepes.hu/hozzatartozok/

munkatarsaink

Munkatársaink

RENDI MARI
segítő
Hozzátartozói csoport
Elérhetősége: +36 70 384 7281

VAJNA RÉKA
segítő
Függő csoport
Elérhetősége: +36 70 418 3506

MÁRKUS ZOLTÁN
segítő
Függő csoport
Elérhetősége: +36 30 527 5644

BÉLLEY CSABA
segítő
Függő csoport
Elérhetősége: +36 20 470 3722

“A kudarc csak pillanatnyi állapot, a feladás teszi állandóvá.”

kapcsolat

Kapcsolat

MAGADÉRT DROGMENTESSÉGET VÉDŐ ALAPÍTVÁNY “A HELY”

Email:

 

Hozzátartozók, új jelentkezők, szervezeti ügyek:

Rendi Mari: +36 70/384 7281

Függő csoport, új jelentkezők:

Vajna Réka  +36 70/418 3506

Iroda: 1067 Budapest, Eötvös utca 19.-től jobbra (pincehelység)

Függő csoport csütörtökönként 18.00-20.00 óráig,
Hozzátartozói csoport szerdánként 18.00-22.00 óráig,
Magadért csoport hétfőnként 18.00-20.00 óráig,
Konzultációk, Tematikus csoportok egyeztetés szerint

Facebook oldalunkon is szeretettel várunk!

Tekintsd meg a videóinkat is YouTube csatornánkon!

logó

Közösségi média